Cesare Siepi com a Don Giovanni

Cesare Siepi com a Don Giovanni

Estrenada a Praga el 29 d’octubre de 1787, l’òpera Don Giovanni és l’obra mestra del compositor Wolfgang Amadeus Mozart i el llibretista Lorenzo Da Ponte, tot i que basada en el mite de Don Juan. De fet aquesta es considera la millor versió del mite sevillà. Un títol que del 19 de juny al 2 de juliol torna al Gran Teatre del Liceu.

Aquesta obra és el resultat de l’èxit de l’anterior Le nozze di Fígaro, estrenada just un any abans a Viena; tal va ser l’èxit de les representacions de Le nozze a Praga, que van encarregar immediatament una nova òpera a Mozart i Da Ponte, i així va néixer l’òpera que aquesta setmana ens ocupa: Don Giovanni.

El llibret de Lorenzo Da Ponte va ser anomenat, com molts a la seva època, com a dramma giocoso: en què giocoso fa referència al seu caràcter còmic, mentre que dramma significa simplement un text operístic, abreviatura de dramma per musica. Mozart va considerar-la una opera buffa, tot i el fosc missatge de fons que conté.

 

Aquesta setmana us proposem descobrir -o recordar- una de les obres mestres del món de la lírica, resultat delt reball conjunt entre Wolfgang Amadeus Mozart i el llibrestista Lorenzo Da Ponte:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *