Luciano Pavarotti i Joan Sutherland a 'La fille du régiment'

Luciano Pavarotti i Joan Sutherland a ‘La fille du régiment’

La fille du régiment és una divertida òpera dividida en dos actes, amb música de Gaetano Donizetti, i llibret en francès de Vernoy de Saint-Georges i Jean-François Alfred Bayard. Van estrenar-la a l’òpera comique de París l’11 de febrer de 1840. A Barcelona va veure’s per primer cop el 30 d’agost de 1844, al Teatre Nou, i ara hi torna al Gran Teatre del Liceu del 16 al 29 de maig.

L’estrena a París l’any 1840 a l’Opéra Comique va ser amb un èxit discret, i amb l’hostilitat dels músics francesos, com Berlioz, recelosos de la fama creixent de l’italià.

El mateix 1840 el teatre alla Scala de Milà es va presentar la versió italiana, La figlia del regimento. Però l’èxit decisiu va arribar gràcies a la represa de París de l’any 1850, amb la famosa soprano Henriette Sontag, fet que va permetre que i l’òpera es mantingués en el repertori francès amb assiduïtat.

L’acció se situa al Tirol l’any 1805 en el moment d’expansió de les tropes de Napoleó pels territoris dels Habsburg, després de la batalla d’Austerlitz, quan es creà la Confederació del Rin dominada per l’Imperi francès. Això explica la manca d’accions bèl·liques i la presència de les tropes franceses vista des d’un punt de vista benigne i amistós.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *