Nicolai Ghiaurov és Mefistofele

Nicolai Ghiaurov és Mefistofele

Mefistofele és una òpera dividida en un pròleg, quatre actes i un epíleg, amb música i llibret d’Arrigo Boito, tot i que basat en el Faust de Goethe. L’estrena va ser al Teatro alla Scala de Milà el 5 de març de 1868, mentre que a Catalunya s’estrenaria al Gran Teatre del Liceu l’1 de desembre de 1880.

L’aparició del Mefistofele de Boito en el firmament de la lírica italiana, encara que accidentada (la primera versió de l’òpera va fracassar estrepitosament a la Scala de Milà el 1868) va tenir un valor considerable, ja que en aquests anys en què Verdi era l’amo i senyor de l’òpera italiana per mèrit propi, aconseguir destacar en el seu propi terreny era una empresa realment complexa, i Boito, persistentment l’acabaria aconseguint amb la revisió i reestrena de Mefistofele el 1875 a Bolonya. Bolonya era la ciutat operísticament més “avançada” d’Itàlia en aquests anys: era la ciutat on s’havia representat per primera vegada una òpera de Wagner el 1871, cosa que no va agradar gens al públic verdià.

Mefistofele ha ocupat des de l’estrena revisada un lloc relativament fix en el repertori internacional, i aquesta setmana us la proposem descobrir a través dels Moments d’òpera:

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *