Juan Diego Flórez com a 'Comte Ory'

Juan Diego Flórez com a ‘Comte Ory’

Estrenada a París el 20 d’agost de 1828, Le Comte Ory és una òpera dividida en dos actes, amb música de Gioacchino Rossini i llibret en francès d’Eugène Scribe i Charles-Gaspard Delestre Poirson, tot i que basat en una comèdia en un acte de Pierre-Antoine de la Place (de l’any 1785). Títol que podrem veure al Teatre de Sarrià els dies 11 i 12 de març.

Rossini va crear Le Comte Ory quan se n’adonà que la deliciosa música que havia compost per a l’òpera Il viaggio a Reims va caure en l’oblit, i no semblava que hagués de tornar a ressorgir.

A més, l’òpera de París estava esperant una nova òpera de Rossini, que estava obligat -per contracte- a escriure deu òperes noves, de tal manera que el compositor va decidir muntar un espectacle còmic de considerable ingeni argumental per aturar les reclamacions de la direcció del teatre, i estalviar-se la feinada que hauria significat escriure’n una de totalment nova partint de zero.

Aquesta és la penúltima òpera de Rossini, només n’escriuria una més: Guillaume Tell (1829). Le Comte Ory arrelaria només relativament al repertori del segle XIX i va desaparèixer al XX. Darrerament ha tornat a la llum gràcies a la magnífica gravació que protagonitza el tenor Juan Diego Flórez i que està destapant la magnífica inventiva del millor Gioacchino Rossini, una creació purament belcantista, un títol que us proposem descobrir en els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *