Edita Gruberova, cantarà Adele

Edita Gruberova, cantarà Adele

Die Fledermaus (El ratpenat) és una opereta dividida en tres actes amb música de Johann Strauss (fill), i llibret de Carl Haffner i Ludovic Halévy, tot i que basat en una comèdia alemanya de Roderich Benedix. L’opereta de Strauss van estrenar-la al Theater an der Wien de Viena, el 5 d’abril de 1874.

Es tracta d’un títol que, tradicionalment, molts teatres d’òpera programen als volts de Cap d’Any, atès que al final del segon acte, i tal com marca l’argument de l’obra, es dóna pas a una festa en què es convida a grans noms de la lírica a lluir-se cantant.

L’argument de l’opereta, tot i ser molt fluix i complex a nivell narratiu, no deixa de tenir cert avantatge per a servir de base per a escenes típiques d’operetta en tres ambients diferents: la casa de Falkenstein, la festa d’Orlofsky i la presó.

Es tracta d’una obra convencional, però en mans d’un bon director d’escena i amb uns cantants que sàpiguen moure’s i actuar, pot resultar una festa esplèndida.

Els tradicionals valsos de Strauss també hi tenen cabuda i, per això, us la proposem conèixer als Moments d’òpera.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *