Mirella Freni és 'Tatiana'

Mirella Freni és ‘Tatiana’

Eugene Onegin (Евгений Онегин) és una òpera dividida en tres actes amb música de Piotr Illitx Txaikovski, amb llibret en rus del mateix compositor i Konstantin Shilovski, alhora basat en un text d’Aleksandr Puixkin. L’estrena va ser al teatre del Conservatori de Moscou el 29 de març de 1879. L’estrena al Gran Teatre del Liceu seria el 4 de gener de 1955.

Es diu que Txaikovski amb aquesta òpera va voler expressar el fracàs del seu matrimoni, un fracàs que en el cas del compositor va ser a causa de la impossibilitat d’estimar a una dona, atesa l’homosexualitat de Txaikovski.

L’argument es basa en una novel·la en vers escrita per Aleksandr Puixkin, publicada per entregues entre 1822 i 1831. Puixkin va ser el principal pare literari de les més rellevants òperes russes del segle XIX, però bona part de la seva obra es considera com el punt de partida de la novel·la russa, com a gènere literari. I en particular el text que avui ens ocupa.

Si voleu descobrir aquesta encantadora òpera, tan sols heu de dedicar-li poc més de 50 minuts, la durada dels Moments d’òpera:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *