Lucia Popp, destacada intèrpret del títol

Lucia Popp, destacada intèrpret del títol

Martha és una òpera dividida en quatre actes, amb música de Friedrich von Flotow, amb llibret en alemany de Friedrich Wilhelm Riese, tot i que inspirat en el ballet-pantomima de Vernoy de Saint-Georges, titulat Lady Henrietta. L’estrena va ser al Kärntnertor Theater de Viena, el 25 de novembre de 1847. L’estrena catalana va ser al Teatre Principal de Barcelona el 9 de febrer de 1860.

Per estrany que pugui semblar, no tots els compositors alemanys coetanis a Wagner van seguir el seu estil musical, és el cas de Flotow, que presenta una música molt més lleugera i festiva, tot seguint la tradició mozartiana. De fet, Martha és una mescla de bon gust francès, però cantada en alemany, i amb la incorporació d’alguns elements de tradició folklòrica.

Durant la seva estança a París, Flotow va escriure part d’un ballet amb un argument similar a l’òpera que aquesta setmana ens ocupa, i l’èxit de la peça va fer que es decidís a compondre una versió operística.

És difícil d’imaginar avui en dia la fama universal que va tenir Martha, ja que és un títol poc conegut pel gran públic, però en el seu moment es va representar en centenars de teatres i es van realitzar milers de representacions. Si la voleu descobrir, us proposem que l’escolteu als Moments d’òpera:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *