Joan Sutherland al Liceu

Joan Sutherland al Liceu

El 7 de novembre de 1926, per tant just fa 90 anys, va néixer a Sydney (Austràlia) Joan Sutherland, una de les veus de soprano més importants del segle XX. Nascuda a les antípodes va significar un revulsiu pel repertori del primer romanticisme gràcies a una veu de tècnica impecable, una coloratura vertiginosa i uns aguts sòlids com el ferro. De fet, a dia d’avui les seves gravacions encara esdevenen imprescindibles.

Al costat del tenor Luciano Pavarotti i del director d’orquestra Richard Bonynge, que també va ser el seu marit; va realitzar algunes de les gravacions més memorables del segell DECCA, algunes d’absoluta referència a dia d’avui. Però els mèrits de la soprano van molt més enllà dels seus col·legues, i al llarg del programa els repassarem, posant en valor la qualitat d’una veu ja llegendària.

En la setmana del 90 aniversari del naixement de La Stupenda, repassem algunes de les seves interpretacions més memorables, les vols descobrir? Escolta els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *