Jonas Kaufmann interpreta al personatge de 'Walther' al programa

Jonas Kaufmann interpreta al personatge de ‘Walther’ al programa

Els mestres cantaires de Nuremberg (Die Meistersinger von Nürnberg) és una òpera en tres actes de Richard Wagner, amb llibret en alemany del mateix compositor. Es va estrenar a Munic el 21 de juny de l’any 1868, amb un èxit esclatant. A Catalunya hi va arribar per primer cop el 19 de gener de 1905.

El títol té alguns elements d’òpera còmica que sorprenen en el conjunt de l’obra wagneriana, en què dominen clarament els elements tràgics. Es basà en diverses cròniques medievals sobre les confraries burgeses de mestres cantaires –que des del segle XV substituïren els minnesänger cortesans–, especialment una edició de la Crònica de Nuremberg publicada a Altdorf el 1697, que inclou un interessant suplement que estudia els orígens, la pràctica i les regles del ‘sagrat art dels mestres cantaires’.

L’acció se situa a mitjan segle XVI, a la ciutat de Nuremberg. I si voleu conèixer l’argument, us convidem a escoltar els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *