Joyce DiDonato serà 'Serse' als 'Moments d'òpera'

Joyce DiDonato serà ‘Serse’ als ‘Moments d’òpera’

Serse és una òpera barroca dividida en tres actes, amb música de Georg Friederich Händel i llibret en italià de Niccolò Minato, tot i que basat lleugerament en un fragment de la història d’Herodot. L’estrena va ser al King’s Theatre de Londres el 15 d’abril de 1738.

Händel lluitava contra el pas del temps quan va estrenar aquesta òpera al King’s Theatre de Londres. I és que els grans cantants de l’època ja no eren a la ciutat anglesa, i el públic s’havia anat dividint a causa de les rivalitats de les companyies d’òpera, i la frivolitat del públic que assistia als teatres més per ser vist, que per veure una òpera.

Amb tot, Händel va aconseguir presentar un títol, encara en italià, i carregat de vitalitat i cert sentit irònic, sense arribar a interpretar-se com una òpera de caràcter còmic.

Malgrat això, no deixa de ser la típica òpera barroca en què s’alternen les escenes de lluïment dels diversos cantants que formen past del repartiment. Ara bé, és una delícia per les orelles àvides d’escoltar les moltes possibilitats de la veu humana.

Per cert, tot i haver-se estrenat l’any 1738, concretament el 15 d’abril, hauran hagut de passar exactament 278 anys perquè aquest títol arribi a Barcelona, ja que seran els dies 15 i 16 d’abril quan podrem veure-la per primer cop al Gran Teatre del Liceu.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *