Rolando Villazon serà "Allessandro" a "Il re pastore" del Palau de la Música Catalana

Rolando Villazon serà “Allessandro” a “Il re pastore” del Palau de la Música Catalana

El proper dia 13 de març el Palau de la Música Catalana acull, en una única sessió i en versió concert, la poc coneguda òpera Il re pastore, una obra dividida en dos actes, amb música de W.A. Mozart i llibret en italià Pietro Metastasio. I ho fa amb l’atractiu de la presència del tenor mexicà Rolando Villazon en la part d’Allessandro.

Allessandro (que no és altre que Alexandre el Magne) ha derrocat al tirà de Sidó, i busca fervorosament al rei legítim del territori, que ignora la seva condició i és un pastor pobre, malgrat feliç a la seva petita cabana i enamorat d’Elisa. Descoberta la seva condició real (i reial) és immediatament cridat a governar per Allessandro, en un gest magnànim del poderós personatge. Ara bé, la pobra Elisa no pot ara veure’l en tornar a formar part de la noblesa, a més que la missió de governar el té ocupat sacrificant la seva felicitat.

Allessandro, previsiblement, vol aconseguir-li una esposa de la seva mateixa raó social, però li concedeix la mà de Tamiri, que realment està enamorada d’Agenore, el fidel confident d’Allessandro que no s’atreveix a dir res, i accepta quedar-se sense la seva enamorada. Amb tot el respecte necessari, Elisa acaba aclarint tot aquest embolic: Allessandro casa a Aminta amb Elisa, i a Tamiri amb Agenore, i declara que crearà un regne per aquestes parelles, a fi que també puguin governar un país.

Tots els detalls, als Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *