Engelbert Humperdinck

Engelbert Humperdinck

Hänsel und Gretel és una òpera dividida en tres actes, amb música d’Engelbert Humperdinck, i llibret en alemany d’Adelaide Wette, tot i que basat en el conegut conte dels germans Grimm: Hansel i Gretel. Van estrenar-la a l’òpera de Weimar el 23 de desembre de 1893.

En aquesta òpera, escrita en principi per a servir d’entreteniment dels seus propis fills, Humperdinck va utilitzar elements folklòrics i cançons populars de Westfalia, que es combinen àgilment amb altres aportacions personals del compositor amb un cert aroma wagnerià, però sense fer-se pràcticament ús del “leitmotiv”, sinó construint números musicals carregats de bellesa.

Així doncs, és una òpera molt adequada per a un públic infantil però, excepte a Alemanya i Àustria, no és freqüent que els teatres d’òpera programin aquesta obra que queda moltes vegades en mans de la iniciativa de teatres menors i agrupacions que, en ocasions, la representen traduïda a d’altres idiomes. Tot i això, l’òpera no ha estat tant difosa com es mereixeria.

Aquesta setmana us la proposem descobrir en poc més de 50 minuts de ràdio:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *