Cecilia Bartoli al Palau de la Música Catalana (A. Bofill)

Cecilia Bartoli al Palau de la Música Catalana (A. Bofill)

Nascuda a Roma l’any 1966, la veu de Cecilia Bartoli és una de les més aclamades de la història recent de l’òpera, i una de les cantants líriques que més discos ven arreu del món. Bona prova d’això és que allà on canta les entrades s’acostumen a exhaurir, com ha passat al Palau de la Música Catalana, on hi actuarà el proper dia 3 de novembre i des de setembre ja no queda ni una sola entrada a la venda.

L’èxit de la Bartoli no és casual, sinó el resultat de la suma de diversos elements. D’entrada una tècnica impecable que li permet emetre un gran nombre de  notes a una velocitat de vertigen, però també amb una capacitat de fiato que deixa a qualsevol espectador sense alè.

A més, Cecilia Bartoli és musicòloga, de manera que les seves constants investigacions li han permès exhumar autors i obres desaparegudes i que s’adapten a la perfecció a les seves característiques vocals, fet que li permet sortir dels cànons actuals per marcar ella mateixa el seu camí en el repertori a cantar.

Tot això, i un gran magnetisme amb el públic que la pot gaudir en directe, han fet d’ella una de les veus més imprescindibles de la història recent de l’òpera. Aquesta setmana li dediquem els Moments d’òpera per fer un repàs a la seva biografia, des dels inicis i fins a dia d’avui.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *