Maria Callas com a 'Norma'

Maria Callas com a ‘Norma’

Del 8 al 17 de febrer podrà veure’s al Gran Teatre del Liceu l’òpera Norma, un dels títols més emblemàtics de tot el repertori operístic.

Norma és una òpera dividida en dos actes, amb música de Vincenzo Bellini i llibret en italià de Felice Romani.

L’estrena va ser a Milà el 26 de desembre de 1831. Destacar que l’any 1847 va representar-se al Gran Teatre del Liceu, sent la tercera òpera a estrenar-s’hi en la primera temporada del teatre barceloní.

Aquesta obra, quan va estrenar-se, inaugurant la temporda de la Scala de Milà de l’any 1831, no va entusiasmar, però en poc temps va aconseguir prestigi i aquella mateixa temporada van fer-se 30 representacions, quasi seguides. De fet, Bellini sempre va creure que aquesta era la seva millor obra, i ha estat considerada una peça fonamental del belcantisme romàntic.

Les seves dificultats vocals l’han fet assequible, tan sols, a les grans veus de la història de l’òpera; i això ens permetrà, gràcies a les excel·lents gravacions que existeixen del títol, sentir als Moments d’òpera les veus de rellevants cantants.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *