Maria Callas

Maria Callas

Estrenada a Roma el 14 de gener de l’any 1900, per tant just fa 115 anys, Tosca és una obra mestra amb música de G. Puccini i un llibret en italià de L. Illica i G. Giacosa.

El drama original de Victorien Sardou va ser estrenat a París l’any 1887, i Puccini el va veure a Milà el mateix any, amb Sarah Bernhardt com a Tosca. Immediatament, Puccini va demanar al seu editor Giulio Ricordi que adquirís els drets a Sardou, operació que va tancar-se l’any 1893, però per a ser adjudicats els drets al compositor Alberto Franchetti.

Set anys més tard, i després de molts problemes de col·laboració, Puccini estrena a Roma l’òpera amb un èxit esclatant, tot i que va sorprendre la diferència d’ambient entre Tosca i l’obra precedent del compositor: La Bohème.

És aquesta una de les òperes més representades arreu del món, i les millors veus de la història de la lírica l’han cantat i enregistrat, cosa que ens permetrà sentir les versions, entre d’altres, de Maria Callas, Mirella Freni, Kiri Te Kanawa, Giuseppe di Stefano, Jaume Aragall o Luciano Pavarotti.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *