Juan Diego Flórez com a "Corradino"

Juan Diego Flórez com a “Corradino”

Matilde di Shabran és una òpera dividida en dos actes, amb música de Gioacchino Rossini, i llibret en italià de Jacopo Ferretti, tot i que basat en l’obra Euphrosine et Coradin, ou Le Tyran corregié de François-Benoît Hoffman.

L’estrena va ser al teatre Apollo de Roma, el 24 de febrer de 1821, sota la direcció del violinista Niccolò Paganini.

És aquest un títol de Rossini que hauria pogut passar completament desaparcebut si no fos perquè la casualitat va fer que un jove Juan Diego Flórez, encara formant-se com a cantant, va poder debutar un llunyà 1996 amb aquest títol al prestigiós Festival Rossini de Pésaro.

L’aleshores desceongut tenor peruà va eclipsar a tots els seus col·legues, va impressionar a la crítica especialitzada i li van ploure els contractes d’arreu del món. Aquest fet ha permès que l’obra de Rossini no hagi tornat al fons del bagúl de l’anonimat i s’hagi reposat en diverses ocasions (2004 a Pesaro i el 2008 a Londres); sempre amb l’al·licient de Flórez en el rol de Corradino.

Les representacions de 2004 a Pesaro van permetre al segell DECCA enregistrar-les per, posteriorment, editar el treball discogràfic i posar-lo a la venda, obra que ens permet desenvolupar el programa d’aquesta setmana.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *