Sir Georg Solti

Sir Georg Solti

Tannhäuser és la tercerta i última òpera que Richard Wagner presentaria a Dresde. El compositor encara no havia renunciat del tot a crear una grand’opéra adaptable a l’òpera de París, i per aquesta raó la peça té una grandesa escènica considerable, amb la famosa marxa del segon acte i l’entrada dels assistents al torneig musical.

Anys més tard, efectivament, Wagner intentaria la conquesta de l’òpera de París amb aquest títol. Després de revisar la partitura i representar-la de nou a Dresde, va anar-se’n cap a París per a visitar a totes les persones amb influència al món operístic, per tal de crear-se un ambient propici per aconseguir un contracte.

Però el públic de París, acostumat a arribar tard a les representacions operístiques, va perdre’s el ballet inicial i a l’inici del segon acte van escridassar al compositor tot reclamant-lo. El resultat va ser una representació desastrosa, amb protestes i crits, dels quals en van participar, també, els pocs simpatitzants de l’òpera alemanya a la capital de França, cosa que va propiciar la retirada de l’òpera després de la tercera representació.

Amb tot, el temps ha donat la raó al compositor alemany, i a dia d’avui la seva obra és de les més respectades -i venerades- a nivell internacional. Descobreix-la als Moments d’òpera.

Tagged with →  
Share →

One Response to Tannhäuser (R. Wagner)