Juan Diego Flórez és 'Rinuccio'

Juan Diego Flórez és ‘Rinuccio’

La setmana passada vam centrar-nos en el doble títol que fins el 4 de juliol podem veure al Gran Teatre del Liceu: Il Prigioniero (Luigi Dallapiccola) i Suor Angelica (G. Puccini). Aquesta setmana podrem conèixer els dos títols puccinians que, al costat de Suor Angelica, conformen el conegut com a Trittico puccinià: Il Tabarro, i Gianni Schicchi.

Per cert, el dia 3 de juliol l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la direcció de Pablo González interpretarà Il Tabarro al Liceu; amb la participació de, entre d’altres, Eva-Maria Westbroek i Àngel Òdena.

Il Tabarro (el tabard) és una òpera en tan sols un acte amb música de G. Puccini, i llibret en italià de Giuseppe Adami, basat en La houppelande de Didier Gold. Va presentar-se juntament a Suor Angelica i Gianni Schicchi, va ser el 14 de desembre de 1918 a la Metropolitan Opera House de Nova York. Al Liceu es va estrenar el 21 de desembre de 1948.

Tot i el poc èxit inicial del títol, amb el transcurs del temps, Il tabarro, tot i no ser una de les òperes més populars de Puccini, s’ha guanyat un lloc de respecte entre el catàleg puccinià. La intencionada absència de melodies fàcils i enganxoses es compensa amb una extrema densitat dramàtica i musical.

Pel que fa a Gianni Schicchi, és una òpera en un sol acte amb música de Puccini, i llibret en italià de Giovacchino Forzano, basat en una història referida breument a la Divina comèdia de Dant.

És aquesta la única òpera còmica de Puccini i conté una de les àries més conegudes de tot el repertori, la popular: “Oh mio babbino caro”.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *