Joan Martín-Royo a La Xarxa

Joan Martín-Royo a La Xarxa

Aquesta setmana hem convidat als Moments d’òpera al baríton Joan Martín-Royo, una de les veus del país amb més projecció europea. Estudiós metòdic de tots els rols que interpreta, la seva veu s’adequa perfectament a papers com el seu adorat Papageno de La Flauta Màgica de Mozart -rol que recentment ha pogut cantar al Liceu-. Però la seva passió per l’òpera li fa estimar especialment les composicions wagnerianes, malgrat que actualment no formen part del seu repertori.

Amb tan sols cinc anys d’edat va descobrir el seu amor per l’òpera, gràcies a unes retransissions televisades de la tetralogia wagneriana. Des d’aleshores no ha fet més que créixer com a músic.

Llicenciat en Història de l’Art, el nostre convidat d’avui ha estudiat composició, piano, violí i fagot al Conservatori del Liceu.

Ha estat guanyador del 3r premi del Concurs de Cant Francesc Viñas, i malgrat la seva joventut ja ha cantat a teatres com el Liceu, la “moneda” de Brusel·les, Monte-Carlo, París, Madrid, Perlada, Parma o València. Ha estat Salvador Dalí a l’estrena mundial de Jo, Dalí de Xavier Benguerel o Walt Whitman a la recentment estrenada WOW d’Alberto García-Demestres.

Aquesta setmana us proposem passar pels moments d’òpera per conèixer al baríton Joan Martín-Royo.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *