Joyce DiDonato com a Cendrillon (ROH)

Joyce DiDonato com a Cendrillon (ROH)

Del 20 de desembre al 07 de gener el Gran Teatre del Liceu acull les representacions de l’òpera Cendrillon (la Ventafocs) del compositor francès Jules Massenet, es tracta d’una coproducció amb les òperes de Londres, Brusel·les i Lille; i que compta amb la direcció escènica de Laurent Pelly i l’atractiu vocal de la mezzosoprano Joyce DiDonato, que interpretarà el rol central del títol.

Es tracta d’una òpera dividida en quatre actes i amb llibret d’Henri Cain, estrenada a l’Opéra-Comique de París el 24 de maig de 1899, i que mai abans s’ha representat al Liceu barceloní. Una gran oportunitat per gaudir del conte de La Ventafocs en una producció onírica i farcida d’atractius escènics i musicals.

La Ventafocs de Massenet va ser composta entre 1894 i 1895, però no va ser estrenada fins al 24 de maig de 1899 a l’Opéra-Comique de París, en el cim de l’èxit de Massenet. Va obtenir un èxit immediat, amb cinquanta representacions en la seva primera temporada.ç

Es tracta d’una de les més encisadores òperes de Massenet, i després de Manon i Werther, és una de les més interpretades entre les seves vint-i-cinc òperes, tot i que no s’ha consolidat com a part del repertori operístic estàndard, tant és així que enguany serà la primera ocasió en què podrà veure’s aquest títol al Liceu. El llibret està basat en la versió del conte de fades La ventafocs de Charles Perrault.

Així tant si teniu previst anar al Liceu a gaudir d’aquest títol, com si voleu fer-ne una aproximació, aquesta setmana us proposem conèixer a Cendrillon.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *