Gruberova, "reina de la nit" de referència

Gruberova, “reina de la nit” de referència

Estrenada a Viena l’any 1790, La flauta màgica és una de les òperes més aplaudides de Wolfgang Amadeus Mozart. Amb llibret d’Emmanuel Schikaneder, no va veure’s a Catalunya fins l’any 1925.

L’argument de La flauta màgica ens parla del combat de la llum contra la nit, les il·lusions i els enganys, permetent la instauració d’un ordre nou, que hereta de l’ordre antic i de les llums. El bé triomfa, simbolitzat per l’amor trobat pels personatges (Tamino amb Pamina i Papageno amb Papagena).

És per tant un títol carregat de simbolisme que també beu de referents maçònics com ho són, per exemple, les proves iniciàtiques. I, per això, hi ha tantes possibles lectures com possibles espectadors.

El que és cert, és que es tracta d’una obra que agrada a grans i petits, i que descobrir-la en fa dibuixar un somriure als llavis.

També és aquest el títol que donarà el tret de sortida a la temporada 2013 – 2014 de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, i per això hem volgut tenir-lo als Moments d’òpera.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *