Plácido Domingo

Plácido Domingo

Nascut a Madrid el 14 de gener de 1941, el nostre protagonista d’avui és un dels cantants més importants del segle XX, i XXI. De veu expressiva i compromès fins al moll de l’os amb l’art líric ha interpretat més de 130 papers diferents, ha inaugurat la temporada de la Metropolitan Opera House de Nova York en 21 ocasions (superant a l’emblemàtic Enrico Caruso) i, entre d’altres, ha format part dels històrics Tres Tenors, al costat de Josep Carreras i Luciano Pavarotti.

Però no només s’ha dedicat al cant, també ha impulsat importants concursos i programes per ajudar a donar a conèixer joves intèrprets, ha fet de director musical i, fins i tot, ha estat el director general de les òperes de Los Angeles i Washington.

Malauradament aquesta setmana ha estat notícia, ja que del 17 al 28 de juliol estava previst que Plácido Domingo interpretés el paper de PABLO NERUDA a l’òpera IL POSTINO de Daniel Catán, però una inesperada embòlia pulmonar l’han obligat a abandonar la producció. Aquesta afectació respiratòria encara el manté de baixa, però almenys ja està donant d’alta de l’hospital i, de fet, aquest diumenge 14 de juliol ja ha vistat als companys de producció al Teatro Real per esperonar-los de cara a l’estrena.

Tot plegat ens ha motivat a dedicar-li l’edició d’aquesta setmana dels Moments d’òpera, on farem un repàs a la seva intensa i exitosa carrera.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *