Flórez i Damrau cantant "Linda di Chamounix" al Liceu

Flórez i Damrau cantant “Linda di Chamounix” al Liceu

El 19 de maig de 1842 s’estrenava a Viena l’òpera Linda di Chamounix, amb música de Gaetano Donizetti i llibret de Gaetano Rossi.

Linda di Chamounix va ser la primera de les òperes compostes per Donizetti per a la cort vienesa, i va ser tal l’èxit assolit que l’emperador va anomenar-lo compositor de la cort i mestre de la capella imperial. L’emperadriu, que va assistir també a l’espectacle, va regalar al músic una banda amb una dedicatòria personal brodada en or.

L’obra seria traduïda a l’alemany l’any 1849, i pot dir-se que d’alguna manera és la més mozartiana de les òperes de Donizetti per la finor de la seva factura i una espècie de melancolia que recorre tota la composició, barrejada amb elements d’humor, ja que pertany al gènere semiseriós.

L’obra està situada en el punt intermedi entre el Classicisme i el Romanticisme. El personatge femení va ser creat per a una de les més il•lustres dives del segle XIX, Eugenia Tadolini, destacant l’ària “O luce di quest’anima”; que al programa també podrem sentir-la cantada per una gran diva del moment.

Diumenge a les 23, sintonitza amb els Moments d’òpera.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *