Maria Callas, com a Violetta

Maria Callas, com a Violetta

El proper dimecres 24 d’abril els Amics de l’Òpera de Sabadell estrenen una nova producció de La Traviata (G. Verdi), títol que podrà veure’s a Sabadell, Reus, St Cugat del Vallès, Vic, Manresa, Viladecans i Granollers. I és el títol de la setmana als Moments d’òpera, avui ens endinsarem en la partitura de la més coneguda de les òperes; i és que qui no ha escoltat en algun moment el seu popular brindis?

La Traviata està basada en un text d’Alexandre Dumas (fill), titulat “La Dama de les Camèlies”, si Verdi, i el seu llibretista Piave, van escollir un canvi de títol i de nom dels personatges, no va ser per res més que per a evadir els drets d’autor que, és clar, recauen en Dumas; aleshores, amb tan sols aquests canvis s’entenia que l’obra ja era una altra.

Aquesta és una de les tres òperes que formen part de la “trilogia popular” de Giuseppe Verdi, juntament a Rigoletto i Il Trovatore.

De les 23h a les 00h sintonitza’ns i gaudeix de la bella i tràgica història de Violetta Valéry, La Traviata.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *