Plácido Domingo, avui com a Turiddu.

Plácido Domingo, avui com a Turiddu.

En el context de la literatura verista orientada a divulgar, entre els lectors del Nord d’Itàlia, la idiosincràsia especial dels pobles del sud, Cavalleria Rusticana de Giovanni Verga va ocupar un paper rellevant; un drama en el qual van basar-se per a convertir-lo, posteriorment, en òpera.

Mascagni va enviar la seva òpera al concurs editorial “Sonzogno” i va rebre a Cerignola la inesperada notícia del seu triomf.

Cavalleria Rusticana va ser un èxit, no tant sols als teatres italians, sinó també als europeus, i va convertir-se en un símbol del nou estil, contraposat el verdià, encara en vigor (en aquella època). Generant un gènere en sí mateixa, i posteriorment amb el recolzament de la creació de Leoncavallo Pagliacci, el que avui en dia anomenem: verisme. És a dir, l’òpera al servei de la veritat; amb uns arguments dramàtics, però versemblants, allunyats de les grans corts, per acostar-los al poble amb un estil de cant molt més dramàtic (spianato – aplanat), sense farciments innecessaris.

És aquesta una òpera en què la seva acció es desenvolupa un diumenge de Pasqua i, per tant, un dia com el d’avui.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *