Jonas Kaufmann, un dels protagonistes del programa

Jonas Kaufmann, un dels protagonistes del programa

Ahir vam conèixer una obra de Mozart que es considera la primera obra de l’òpera nacional alemanya, avui ens fixarem en aquell que va servir d’inspiració per a l’autor romàntic alemany per excel·lència: Richard Wagner. Un títol de gran bellesa lírica i que conté un dels cors més bells del repertori.

Aquesta mitjanit coneixerem una òpera dividida en tres actes, amb música de Carl Maria von Weber i llibret en alemany de Frieferich Kind.

Anticipant-se vint anys a Wagner, Weber va iniciar els fonaments del que acabaria sent l’òpera nacional alemanya, en una època en què l’òpera italiana regnava arreu del món, fins i tot als països germànics.

Per a Weber no hi havia dubtes: tot en aquesta òpera és alemany, des de la llengua, passant per la música i acabant pels boscos, acollidors de dia, però terrorífics de nit. A més, tots els personatges de l’obra beuen cervesa i ballen danses populars, de fet viuen el seu dia a dia sotmesos a una tradició invariable, i els seus conflictes tenen l’origen sota la influència de sers sobrenaturals que conviuen amb ells sota el cel alemany.

Aquesta mitjanit us proposem conèixer un títol imprescindible del repertori alemany.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *