encarna

encarnaHi ha dies en què gràcies a la feina, aquí a la ràdio, que ens dediquem a explicar històries, marxes a casa amb un somriure posat, perquè tens la sensació que t’has topat amb una història única. I avui us volem acostar la història d’una pionera, una àvia tot-terreny que no ens va deixar indiferents.

El company d’esports, en David Amador, ens va parlar d’una senyora, una veïna seva de tota la vida, l’Encarna Hernández, que, segons ell, tenia una història única. L’Encarna va ser una de les pioneres del bàsquet a casa nostra. Va néixer a Lorca, ara fa 96 anys (sí, 96 anys). Va començar a jugar a bàsquet al barri de L’Eixample, durant la Segona República, va passar la Guerra Civil, i un cop acabada aquesta, va ser jugadora, entrenadora, i fins i tot, àrbitre, de la Secció Femenina

Una història que la vam conèixer gràcies al nostre company d’esports, en David Amador, i que la vam fer a sis mans, amb ell, la Laura, i qui us parla. Vam anar a casa seva, al bell mig de l’Eixample barceloní, un autèntic museu del bàsquet a Catalunya, i aquesta és la conversa que vam mantenir. Pareu bé les orelles a veure si us podeu contagiar de l’energia de l’Encarna… que com ha dit la Laura, està a punt d’arribar als cent anys.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *