Vicenç Souza, veí Barceloneta

Com avui tot és estrena, encetem ara un espai que vol fer una retrospectiva per diferents capítols, realitats de la nostra història tenint molt en compte “els testimonis”, els savis (a vegades, per força)… Aquells que van viure, en primera persona, els fets històrics.

Com passa amb tot (perquè poques coses són perennes) Catalunya ha anat canviant amb el pas dels anys. Les seves comarques, les seves ciutats, els seus barris han vist alterada la seva fesonomia.

 La Barceloneta és un bon exemple del pas del temps. Aquest barri mariner va néixer el 3 de febrer del 1753. De fet, aquell dia -el que es va fer- va ser col·locar la primera pedra.

Parlem de la transformació de la Barceloneta amb Vicenç Souza, veí del barri de tota la vida. Ha participat en el llibre “Barceloneta, records d’un barri”.

Però abans, per contextualitzar històricament el barri, l’historiador Daniel Venteo, autor del llibre “La Barceloneta: guia d’història Urbana” impulsat pel districte de Ciutat Vella, ens posa en antecedents.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *