la-marinada-sempre-arriba-9788466416313

Aquestes són les noves recomanacions de Jordi Llavina:

varlam xalamov‘Relats de Kolimà’, primer volum, de Varlam Xalàmov (editorial Días Contados, traducció de Xènia Dyakonova i José Mateo). Xalàmov va patir gairebé vint anys de reclusió en camps de concentració soviètics (el que, eufemísticament, se’n deia camps de trànsit). I aquest bell llibre n’és el tribut. L’abjecció humana, la frontera subtil entre el que és humà i el que és bestial, la fam, el fred… són alguns dels temes d’una obra escruixidora, molt ben escrita, amb una prosa tallant, magnífica… Molt bo. Un clàssic.

la-marinada-sempre-arriba-9788466416313‘La marinada sempre arriba’, de Lluís Foix (Columna). Primera incursió literària del conegut periodista de La Vanguardia, en què reivindica els seus orígens de pagès i ens dóna algunes pàgines realment memorables sobre la natura i la naturalesa humana.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *