250px-Rotonda_de_les_fruites_(Torrelameu)Torrelameu és un municipi de la comarca de la Noguera, a la demarcació de Lleida. Es troba al límit municipal d’Algerri i l’aiguabarreig amb el Segre, a 13 quilòmetres de Lleida, i a 14 de Balaguer.
Si visiteu el poble, heu d’anar al carrer Major amb cases senyorials, amb façanes de pedra picada, portades amb arcs de mig punt adovellats i finestres alidades. Al final del carrer trobareu la plaça de l’Esglesiola amb l’edifici que li dóna nom: l’Església de l’Assumpció, que va ser construïda al segle XVI.

Els torredans celebren la festa major pels volts del 20 de gener, i van a mercat els divendres.

Parlem amb la seva alcaldessa, Núria Trullols, de Convergència i Unió.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *