los-libros-y-la-libertad_emilio-lledo_libro-OAPS014

Les recomanacions literàries de Jordi Llavina:

los-libros-y-la-libertad_emilio-lledo_libro-OAPS014‘Los libros y la libertad’, del filòsof Emilio Lledó (RBA). Un seguit d’assajos breus sobre la vigència de la cultura amb majúscules i la dels llibres tradicionals, sobre l’educació i els valors que ens trasmet la lectura dels textos clàssics. Molt interessant: “Los libros envejecen a nuestro lado, amarillean con el tiempo, como decía el poeta, y llevan, muchos de ellos, las marcas de nuestras lecturas, las notas de las reflexiones que despertaron, las pruebas de nuestro amor”.

 

Poemes-escollits-Joseph-Brodsky_ARAIMA20130325_0132_27El segon, una gran contribució a la nostra cultura: ‘Poemes escollits’, de Joseph Brodsky, traduïts per Judit Díaz Barneda.
Bona traducció d’un llibre fonamental del premi Nobel de Literatura 1987. La poesia de Brodsky és tota una cultura. Aquest home va ser expulsat del seu país per “parasitisme social”, i va anar als EUA. Admirava Auden, i va practicar una poesia que, en certa manera, es pot comparar a la de l’anglès. Hi ha poemes esqueixadors, com “Amor”: un home somnia que és pare amb la dona que estima, però, en llevar-se, constata que aquesta dona fa molt de temps que ja no l’acompanya.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *