antics brigadisteEls nostres protagonistes són les BRIGADES INTERNACIONALS, amb una data i un indret concret: Castelldefels, el 23 de gener del 1939.Va ser el dia en què els brigadistes són alliberats de la presó disciplinària del Castell de Castelldefels, un dia abans de la presa del municipi per l’exèrcit de Franco. La Sara Barrera s’ha fixat en aquesta data per conèixer quins ideals tenien aquests joves que van venir d’arreu del món a lluitar contra el feixisme durant la guerra civil. Aquest castell va ser utilitzat com a caserna i presó de les Brigades Internacionals. L’església va allotjar el cos de guàrdia i els brigadistes hi van deixar una sèrie de grafits, que també es van restaurar i que es poden anar a veure. Si hi esteu interessats, només cal que us poseu en contacte amb l’Oficina de Turisme de Castelldefels: http://www.castelldefelsturisme.com. Tots els 19 de juliol organitzen la ruta ‘Agustí Centelles’, rememorant tot el que va fotografiar. Podeu consultar tota la informació aquí: centellesosso.blogspot.com

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *