A la Mònica les pestanyes li van començar a caure després de les primeres sessions de químio i en xavi el seu fill un dia mirant-se-la li va dir: “mare tu tens molts desitjos perquè et cauen les pestanyes”… aquell nen amb quatre anys i mig havia trobat una resposta convincent a totes les preguntes que començava a formular-se davant la transformació de la seva mare. De mica en mica la por es va transformar en energia i dia a dia en una mena de diari improvisat va començar a escriure les seves vivències per ella i per aquells nens que li donaven la força per tirar endavant i a l’hora eren la seva màxima preocupació. 400 pàgines on va escriure amb lletra bonica com se sentia, què li passava físcament, què li feien…
Quan tot va acabar va fer una llaçada al seu diari i el va guardar en una prestatgeria. Confessions íntimes que li han servit per elaborar un text destinat a dones que han de conviure amb el càncer quan tenen fills petits. Apunts plens d’emoció i de veritat que ara prenen cos al llibre “La mare té molts desitjos” (Dèria Editors). Els guanys del llibre, que ha prologat el futbolista Andrés Iniesta, es destinen a la Fundación Pequeño Deseo. Ara el desig de la Mònica és que aquest llibre arribi a moltes mares.
Monica Cobayó

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *