Santiago Niño BecerraOnze anys després de la seva aprovació, l’euro viu un període incert, almenys a Espanya. L’euro és la unitat monetària de 17 dels 27 estats que formen part de la Unió Europea i també d’alguns de fora de la Unió.
És la segona moneda de reserva més gran i la segona moneda més canviada al món després del dòlar dels Estats Units. El novembre del 2008, amb més de 751 bilions d’euros en circulació, era la moneda amb un valor més alt en circulació al món, superant el dòlar.
L’euro a ser introduït als mercats financers mundials com a moneda de comptabilitat l’1 de gener del 1999, en substitució de l’anterior unitat monetària europea, l’ecu. Les monedes i els bitllets d’euro van entrar en circulació l’1 de gener del 2002.
Parlem de l’euro amb el Catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull Santiago Niño Becerra.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *