pancho okPodríem dir que en Pancho és una espècie per catalogar. matemàtic, expert en intel.ligència artificial i fotògraf social. Com en un calidoscopi els diferents Panchos conflueixen en el que mira a través d’un objectiu i dispara no buscanr la fotografia perfecta sinó amb la intenció de capar un instant únic i irrepetible. I és precisament aquesta formació el que li permet fer el que fa.
Lo de la fotografia va ser un amor a primera vista. Un amor adolescent. tenia 16 anys, la seva germana li va deixar una reflex i la connexió va ser immediata. Diuen que els primers amors no s’obliden mai i en Pancho no només no ha oblidat la fotografia sinó que l’ha convertit en la seva professió.
Des de fa uns mesos es passeja pel Raval trucant a la porta d’aqueles cases on intueix que hi ha una història per explicar. Demana fer una fotografia i immortalitzar l’essència d’un barri que la bombolla especulativa ha pervertit. Entra als pisos i es deixa sorprendre per aquells detalls que delaten que els que hi viuen hi són de tota la vida. Aquelles estovelles florejades, aquella figureta de porcellana damunt del televisor,les restes de paper enganxat a les parets, les fotografies en sèpia, les nines de cabells d’espart… és l’essència d’un temps que ja mai més tornarà. En Pancho de moment l’atrapa i mentre, pensa que en farà amb tot aquest material. Potser un llibre, o simplement una col.lecció privada que li servirà per reflexionar sobre el pas del temps, sobre les històries que s’amaguen darrers d’una porta, sobre els món particulars que ens morim de ganes d’ensenyar.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *