Samba okCom sempre allò que no tenim ho idealitzem. En Samba també havia idealitzat la vida a Europa… i només posar un peu a terra ja va veure que no era ben bé com li havien explicat, com ell mateix havia vist per la tele. Tenerife, Fuerteventura, Madrid i finalment Barcelona on va trobar algú que va confiar en ell i li va donar un sostre. En Samba va fer la resta… la seva simpatia, els ganes d’aprendre, de conèixer la terra on havia escollit viure i les persones que l’habitaven van poder més que el color de la seva pell.
Va aprendre català, ja l’heu sentit, el parla molt bé i allà en aquelles classes va decidir que volia escriure la seva història. La d’un noi que deixa enrera un país i la seva gent per buscar un futur millor… una història que hem sentit una vegada i una altra… però en Samba estava convençut que la seva era diferent. Ell no volia parlar del seu drama, de les dificultats amb què s’havia trobat a Catalunya, de l’enyor dels éssers estimats… volia que la seva història permetés descobrir la grandesa del seu país, el Senegal. La cultura, les tradicions, les maneres de viure…en positiu, aturant-se en aquells detalls que la història oficialista ha passat per alt…
Origen Tambakunda, així es diu el llibre que en Samba protagonitza i que ha escrit la Mariona Masferrer a qui va conèixer en una classe de català i de seguida va saber que era ella i només ella qui escriuria la seva història. El seu somni s’ha fet realitat, i mentre treballa i estudia telecomunicacions, fa plans de futur i es deixa acaronar per la felicitat passeja amb orgull un libre sota el braç. Un relat que condensa l’essència de la humanitat.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *