Hi va arribar per casualitat al món del cafè. Moltes vegades a les coses importants, aquelles que ens marquen i defineixen el nostre futur s’arriba per atzar. Ella estudiava cuina però la curiositat i les ganes d’ajudar un company seu van fer que de mica en mica coneixés el món del cafè. Diu que com a sumiller no era bona, però que fent cafès es defensava bé… i això de fer cafès és un art a l’abast de molt pocs… I l’Alba va descobrir-hi que anant per aquest camí podia trobar la seva vocació.
Es va deixar ensenyar pels millors baristes i ara és ella qui ensenya i entrena a baristes que participen a diferents concursos que s’organitzen a nivell nacional i internacional. Un gran món per descobrir. Per què tots els cafès no tenen la mateixa escuma, ni la mateixa consitència, ni per descomptat el mateix sabor… Està clar que la materia primera hi té molt a veure, la quailitat del cafè que fem servir però també la màquina amb què es mòlt el gra, amb que es fa l’espresso o s’escalfa la llet … però encara hi ha una altra cosa que fa que aquell cafè sigui diferent a tots els altres…. el factor humà. Que darrera la barra hi hagi algú que cregui en allò que fa, que tingui ganes de fer les coses bé, de sorprendre els seus clients. Hi ha la mà de l’Alba i de molts com ells que s’han format.
Gent com l’Alba estan recuperant un ofici importantíssim que ens haviem oblidat que existia. I gent com l’Alba ens ha fet adonar de la importància de prendren’s un bon cafè, de recuperar un petit plaer que ens ajuda a viure.Alba Barista ok

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *