Anji Carmelo 1Si hi ha algun qualificatiu que que ens poden venir al cap quan sentim a parlar de la Sagrada Família és el seu component de trascendència: per la seva bellesa, pel seu component religiós, pel què suposa i suposarà (un cop acabada) per la ciutat de Barcelona tenir aquesta joia arquitectònica….
Prou motius perquè avui, a la secció del Manual de les preguntes desconcertants parlem de TRANSCENDÈNCIA, del llatí , TRANS, més enllà, i SCANDO, escalar. El què literalment entenem com passar d’un àmbit a un altre, atravessant el límit que els separa. Des del punt de vista filosòfic, TRANSCENDÈNCIA és un terme que porta implícita la idea de superació o de superioritat.
A la tradició filosòfica occidental la trascendència suposa un “més enllà” del punt de referència. Trascendir vol dir l’acció de sobresortir, de passar de “dins” a “fora” d’un àmbit concret, superant la seva limitació.
Parlem de trascendència amb la metafísica Anji Carmelo, i autora, entre d’altres, de llibres com ara  Intuiciones del más allá, a punto de publicar-se amb l’editorial Plataforma.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *