foto 1Parlem d’educació, un dels pilars fonamentals de la societat, que passa per moments especialment confusos. Ho estem veient amb el primer tràmit de la llei Wert, la setena de l’etapa democràtica: LOECE, LODE, LOGSE, LOPEG, LOCE, LOE… i ara LOMCE. Catalunya va aprovar la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) el 2009. Tot plegat, coexistim en un marc de competències compartides i amb el rerefons de la crisi i d’una dada molt negativa: la de ser el segon país amb l’índex més alt d’Europa en fracàs escolar o abandonament prematur de les aules.
Però…, Qui paga?, Qui mana?. Què passarà amb aquesta setena reforma estatal, que s’aprovarà sense consens, que arriba carregada de contingut ideològic i que atempta contra el model d’immersió lingüística de Catalunya i contra la cohesió social?, què passarà amb aquesta polèmica llei que ha aixecat les primeres crides a la insubmissió?
Conversem sobre ensenyament amb ERNEST MARAGALL.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *