hysteriaAquesta és la pregunta que ens plantegem al Cineclub d’avui amb la Carmen Gallego, i ho fem a partir de la pel.lícula britànica Histèria de l’any 2011 dirigida per Tanya Wexler amb Maggie Gyllenhaal; Hugh Dancy o Rupert Everett, entre d’altres com a protagoistes.
Amb l’Anglatrerra del segle XIX com a escenari ens narra la història del Dr. Joseph Mortimer Granville a qui se li atribueix la invenció del primer vibrador elèctric per tractar el que aleshores s’anomeava “histèria femenina”. Sense feina per la defensa de la teoria dels gèrmens recorre a la consulta del més gran reconegut metge sobre medicina femenina. El doctor li dona feina com a ajudant perquè es veu saturat d’una epidèmia femenina anomenada hystèria amb uns símptomes que es curen amb els seus massatges manuals. En aquest context Charlotte, la filla del doctor, una dona jove lluita pels drets de les dones més desafavorides i desaprova totalment les pràctiques que duu a terme el pare.
Charlotte explicarà al jove Mortier com funcionen les dones i què és el què volen realment.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *