Avui als espais comuns farem servir paraules com ara el ‘Do It Yourself‘, l’urban knitting, el ‘craft‘ i el ‘handmade‘ que probablement us sonen perquè cada vegada tenen més adeptes. Es tracta més d’una filosofia de vida que no pas d’una pràctica, tot i que en el fons el que fan es designar totes aquelles activitats relacionades amb el món de l’artesania i amb la filosofia del fes-t’ho tu mateix.
És un moviment que, certament, cada vegada té més seguidors com també cada vegada se li estan trobant més beneficis al fet de teixir, que van més enllà del simple hobby sino que serveixen per fomentar l’activitat social. Ens referim a les Trobades de teixir que el col.lectiu Urban Knitting Osona convoquen cada dimecres al matí i a la tarda al Centre Cívic de Can Pau Raba de Vic. Unes trobades que tenen el seu origen en una assignatura anomenada Recursos Terapèutics, del Grau de Teràpia Ocupacional de la Universitat de Vic on els seus estudiants analitzen el ganxet com a eina terapèutica. Aquest és el segon any que estudien les virtuts de teixir en companyia.
Ens acompanya la coordinadora d’aquesta assignatura i fundadora de Urban Knitting Osona, la Judit Russiñol.
Trobades de teixir

Share →

One Response to Espais comuns: Trobades de teixir de l’Urban Knitting Osona

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *