alcaldes abrilObrim el temps dels Tertulians ocasionals del Maneres de viure. Avui en el format que un cop al mes compartim amb alcaldes i alcaldesses de municipis mitjans i petits del país. En aquesta recerca d’un relat més pròxim als ciutadans, avui hem volgut parlar d’un dels puntalts de l’estat del Benestar, l’educació.
Avui conversem amb alcaldes de dues poblacions en què la presència d’estudis universtiaris és un fet estratègic pel territori i pel progrés dels seus habitants.
Ens acompanya BENET JANÉ, alcalde de El Vendrell…
Amb poc més de 37.000 mil habitants, El Vendrell, capital de comarca del Baix Penedès, és una ciutat de la Costa Daurada orientada per una banda, al turisme i per l’altra, en l’agricultura i la indústria. L’alcalde de El Vendrell va néixer l’any 1943 i ha viscut tota la vida al municipi.
Benet Jané té estudis de pèrit mercantil i ha dedicat la seva vida professional al món empresarial. En l’àmbit polític, és regidor de CiU des de l’inici de la democràcia a Espanya. Des de l’any 1995 i fins el 2003 viu la seva primera etapa com a alcalde del consistori. Després d’una legislatura a l’oposició, el 2007 torna a fer-se amb l’alcaldia. En les darreres eleccions, arran del pacte rubricat entre Ciu, PSC, PP i Junts pel Vendrell, ocupa l’alcaldia fins al maig d’aquest any, quan l’alcaldia passarà a mans del socialista Martí Carnicer. També és diputat de la Diputació de Barcelona; i durant quasi dues dècades, va presidir el Consell Comarcal del Baix Penedès.
I avui comparteix condició de tertulià ocasional del Maneres de viure l’alcalde de Tortosa, FERRAN BEL.
FERRAN BEL va néixer l’any 1965. És Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Posteriorment es va postgraduar en Gestió de la Hisenda local i Autonòmica.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *