jordi i hipatiaAvui afegim dos dialoguistes per conversar sobre llibres, en aquesta setmana eminentment literària. Volem parlar de l’ofici d’escriure des d’una doble perspectiva: la d’un autor veterà, més que consolidat, amb centenars d’obres publicades, i el d’una autora novell que, amb només 14 anys, acaba de publicar la seva primera obra amb força èxit.
Avui parlem amb JORDI SIERRA I FABRA i amb HYPATIA PÉTRIZ.
JORDI SIERRA I FABRA és escriptor i comentarista musical. Va publicar el seu primer llibre el 1972. Avui en porta més de quatre-cents, de publicats. Escriptor d’èxit, ha venut milions de llibres al nostre país i ha rebut una trentena de premis literaris. Ha alternat la literatura de ficció amb la crítica musical, on ha destacat d’igual manera. És l’autor més prolífic en el camp de la literatura juvenil en català i castellà i un dels més llegits en els centres escolars.
HYPATIA PÉTRIZ és una estudiant de 3er d’ESO que toca la guitarra elèctrica i escriu. Amb 14 anys ha debutat amb el seu primer llibre: “Diari d’ H”, una autèntica revelació.
A la protagonista dels seu diari li agrada escriure a mà; diu coses com: “mola l’aspecte decadent del llibre envellit”; és una fan de la música pop dels anys 80 i, sobretot, de rockers com Jim Morrisson i Patty Smith.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *