kirmen uribeEscoltem la música que fa feliç l’escriptor basc Kirmen Uribe, guanyador del Premio Nacional de Narrativa 2009 per la seva primera novel.la, Bilbao-New York-Bilbao, veu ara traduït el que va ser un dels llibres més venuts de la passada campanya de Nadal a les llibreries vasques. Ens referima a la novel.la “Lo que mueve el mundo”. A més de en castellà, l’obra s’edita ara també en català, amb Edicions 62 i en gallec (editorial Xerais).
La història de la novel.la gira al voltant de la vida de l’escriptor belga Robert Mussche, qui va acollir a casa seva, a Gant, a una nena vasca, traslladada a Bèlgica al maig de 1937 per protegir-la de les penúries de la guerra civil.
Justament li preguntavem a Uribe sobre si li agrada escoltar música mentre treballao si aquesta li serveix d’inspiració a l’hora d’escriure. Ens va confessar que justament en la seva darrera novel.la la música sí que té un protagonisme important. En concret, Bethoven, una musica, a qui també personalment li agrada molt.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *