dones directives

Els diumenges, al Maneres de Viure, és dia de tertúlia, és dia per dedicar el nostre temps a compartir punts de vista amb altres persones. Veus amb poca representació als mitjans de comunicació, però amb moltes coses interessant a dir. Idees positives, gestos enriquidors amb els qual volem esperonar la nostra ment i les nostres ganes de viure.
En aquest recull de mirades anònimes, un cop al mes, la tertúlia gira a l’entorn d’un col.lectiu concret. Hem sabut que en 5 anys s’ha reduït a la meitat la presència femenina en càrrecs directius i hem volgut parlar amb elles. Avui ens acompanyen dones que treballen en càrrecs de responsabilitat. Totes tres formen part de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social, la DDiPAS, i des dels seus llocs de treball defensen una altra manera de treballar.
Compartim aquesta estona de ràdio amb Fina Rubio, de 59 anys. És presidenta de Dones Directives i Professionals de la xarxa Acció Social, membre de la Junta directiva d’Entitats Catalanes d’Acció Social, l’ECAS i presidenta de Fundació Surt, una entitat que facilita a les dones, especialment aquelles amb major vulnerabilitat, la seva incorporació al món del treball, entre altres coses.També ens acompanya la Rosa Castro, de 44 anys, qui fa uns anys que ocupa càrrecs de directiva. Actualment és directora de l’àrea de Planificació Estratègica i Innovació de la UPCnet, una empresa creada abans de l’any 2000 por la Universitat Politècnica de Catalunya per la prestació de serveis en tots els àmbits de les TIC. Des de fa un parell d’anys treballen amb entitats de caire social per aportar-los solucions tecnològiques. A més, ella és sòcia de l’Associació Gestió Solidària, que posa en contacte professionals amb entitats del Tercer Sector que necessiten suport en l’àmbit de la gestió interna.

Completa la tertúlia Andrea Valls, de 34 anys. Ella és diplomada en Educació Social, graduada en Criminologia i Política Criminal i màster en Conducció de grups. Actualment és responsable de l’Àrea de Salut Mental de la Fundació Salut i Comunitat. Ella ha treballat en en el món de les institucions penitenciàries, la drogodependència i la salut mental. Actualment coordina i supervisa tres equips.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *