enric.bouCom cada setmana, obrim una finestra a l’exterior, a Europa, per saber com ens viuen i què pensen els catalans que viuen dins la Unió europea i que observen des de la distància aquests intensos moments que vivim. Així doncs, al Visions de Catalunya des d’Europa, ens aturem uns instants per incorporar noves reflexions en aquest relat que construïm, setmana rere setmana.
Avui conversem amb Enric Bou. Ell és doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Filologia Hispànica. Aquest apassionat de les llengües, ha estat Catedràtic d’Estudis Hispans de la Universitat de Brown, als Estats Units i Catedràtic d’excel·lència de la Universitat Carles III de Madrid, actualment, és professor a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia, ciutat italiana on. Ha publicat nombrosos llibres entre els que hi ha un extens diccionari de la literatura catalana o el Daliccionario, una aproximació a la figura del Dalí escriptor.
També és el responsable de la versió ‘A Poem’ del projecte Catalan Internacional View, on s’ofereix la versió bilingüe (amb anglès i català) d’una poesia d’un d’autor de casa nostra. A banda és membre de nombroses entitats, com l’Assoziacione Italiana Studiosi Catalanistica, l’American Catalan Society o la Modern Language Association, de la Associació Internacional Llengua.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *