catolicsAquest dimecres a la tarda, les dues xemeneies preparades pel conclau desprenien el fum blanc, sinònim del consens. Hi havia nou papa. Els 115 cardenals electors reunits des de dimarts a la Capella Sixtina havien arribat a un consens. Al cap d’una estona, al balcó de la basílica de Sant Pere apareixia el nou papa, Francesc, el cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio. Des d’allà, el primer papa jesuïta i el primer que també és llatinoamericà, feia el tradicional urbi et orbi, en el qual va demanar als milers de fidels congregats a la plaça que el beneïssin en la seva nova aventura, en un camí, ple de reptes i oportunitats.
Per parlar d’aquest moment històric, avui al Maneres de Viure hem volgut portar dues veus del món catòlic de casa nostra. Per una banda, tenim amb nosaltres a Juan Carlos Torrellas, de Catholic Voices, una entitat nascuda a Anglaterra, que va aterrar a Catalunya l’any 2011.
I també comptem amb la presència de Josep Torrents, fundador i portaveu del col·lectiu Església Plural.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *