riquezasEl filòsof  Josep Muñoz-Redón ens parla avui del significat d’aquest verb prenent com a punt de partida que la forma de possessió que comporta més interès és l’econòmica. En posa alguna exemples. En l’àmbit literari diu que tots som una mica com aquells dos mítics personatges que dibuixava Gerges Perec a Les coses, una parella que tenen molt clar el que creuen merèixer: diners, una vida acomodada i objectes que els concedeixin un determinat estatus. També es refereix a l’obra de George Simmel titulada Filosofia dels diners, del 1900, en la que Simmel considera que els diners són un element central de la nostra vida quotidiana. Pel què fa a què en diu la filosofia de posseïr, cita a Erich Fromm, qui al seu llibre Tenir o Ésser diu que si l’individu no té res, no és ningú.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *