90_22-233x300Des d’avui cedeixo la presentació i la direcció del Maneres de viure a la Carme Parras. La direcció de La Xarxa m’encomana altres responsabilitats que accepto amb il·lusió i entusiasme. Algunes reflexions en forma de comiat:

Des del 4 de setembre de 2010 han passat moltes coses. La crisi s’ha fet més dura, continuen pagant els de sempre, Catalunya ha pres un nou rumb, esperançador però també incert, i hem hagut d’aprendre a gestionar la complexitat. Potser també la indignació.

Vivim moments de complexitat que demanden d’explicacions oportunes i precises i el periodisme, assaltat també per la crisi, ha tendit a simplificar el relat quan més falta ens feia escoltar raons solvents que ens expliquessin aquesta realitat canviant.
En aquest context ha anat creixent el Maneres de viure. Intentant oferir-vos cada setmana entreteniment útil. Escoltant veus solvents que des de plantejaments diversos ens expliquessin la complexitat. Buscant el relat més proper, les mil històries que expliquen maneres de viure diverses. Afegint la veu del carrer en condició de tertulians ocasionals. Escoltant la política de proximitat. Esperonant la reflexió i el debat. Tirant del fil d’històries personals que ens han ensenyat a viure millor. Un programa compromès amb la vida.

I sabeu que és el millor de tot… que tot això continua els matins del cap de setmana a La Xarxa. Continua amb el lideratge de la Carme Parras, enorme professional, que el proper cap de setmana pren l’antena del programa i amb un equip immens, treballador, responsable i ple de talent, la Montse Huguet, la Blanca Lucas, l’Oriol Collado i la Gloria Trullàs.

Canviarà el to, la textura, algunes intencions, detalls amb importància, però podeu estar segurs que l’essència es mantindrà intacte. Bàsicament perquè aquest ha estat sempre un treball d’equip. Un luxe d’equip.

I un regal han estat els col·laboradors que han volgut compartit i compartiran el programa. Tots i cadascun d’ells han estat esplèndides veus en un viatge apassionant. I el millor, també, és que ells us continuaran acompanyant…

Res no canvia en essència. Llarga vida al Maneres de viure. Us escoltaré atentament els caps de setmana.  I continuaré aprenent escoltant.

I als oients… la clau de volta de tot aquest relat. Gràcies immenses. Senzillament, serenament, humilment, moltes gràcies per deixar-me compartir una estona del vostre matí de cap de setmana.
Més tard o més aviat… ens tornarem a escoltar.  Molta sort.

Jordi Sacristán.

Share →

10 Responses to L’àdeu de Jordi Sacristán al capdavant de Maneres de viure