jutgesAvui afegim dos dialoguistes més per conversar sense interferències sobre un tema important, gruixut. Volem parlar de la Justícia. Ens plantegem si la Justícia és “justa”, precisament. Una ocasió per parlar amb dos convidats de luxe que, en un llibre que acaben de publicar reflexionen sobre aspectes rellevants de la qüestió. Un llibre que ens sobtarà, perquè parla del franquisme i de la transició… fins als nostres dies, i qüestiona profundament la idea generalitzada de que entre la dictadura franquista i la democràcia a Espanya hi va haver una transició política modèlica.
Els dialoguistes d’avui són CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO,ex cap de la Fiscalia Anticorrupció i Antonio Doñate, que va ingressar a la Judicatura l’any 1969. Fou magistrat i president de l’Audiència Provincial de Barcelona, i fundador, l’any 1971, de la clandestina Justícia Democràtica. Va ser membre de Jutges per a la democràcia. L’any 2007 la Generalitat de Catalunya li va atorgar el Premi Justícia. També é amb nosaltres sANTONIO DOÑATE, que va ingressar a la Judicatura l’any 1969. Fou magistrat i president de l’Audiència Provincial de Barcelona, i fundador, l’any 1971, de la clandestina Justícia Democràtica. Va ser membre de Jutges per a la democràcia. L’any 2007 la Generalitat de Catalunya li va atorgar el Premi Justícia.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *